top of page
jpeg-optimizer_IMG_2057.jpeg

FILMMŰHELY

#2 Filmműhely - Balla Zoltán, operatőr

 

A kísérleti filmműhely tematikája szintén Benedek Elek, és Ion Creanga egyfajta ”visszaemlékezés a gyerekkorba” apropójának kölcsönhatására üti fel a hangot, melyben a táborozók az inspiratív történetek mellett a hasonlóságokra, ill. különbségekre tesznek vizuális kísérleteket.

 

Első lépésként a faluból szerzett archív videó anyag felkutatása és kiválasztása lesz. A filmek megnézése után, a táborozók saját emlékképeikkel dolgoznak tovább, amelyeket az archív anyagok ihlettek, majd a képi formák megjelenítése lesz a végső feladat.

 

A műhely kísérletek egyfajta kapcsolódást, átjárást biztosítanak oda-vissza a fotográfia, és a mozgókép tanulmányozása között: kép, kompozíció, forma, fény, árnyék, kontraszt, hang, narratíva, képi stílus stb.

 

A feladatokban a legfontosabb a játék, képi játékok az emlékezet mechanizmusaira, asszociációs láncokra, saját víziókra.

 

Cél: a táborozók saját alkotásokat hozzanak létre (kísérleti film, videoart,

videóinstalláció, videoklip stb), amelyeket a tábor nyitott zárórendezvényén (aug. 27 vasárnap, este 7) egy Pop Up kiállítás keretében bemutatjuk a faluközpontban található kisbolt=kocsma udvarán (Kőrispatak). 

Leírás
bottom of page