top of page
Colorful Lights

SZíNMŰHELY

#5 Színműhely - online, vezeti Lukács Orsolya

 

Színhatások.

A tábori szín műhelyben a résztvevők megismerkedhetnek a színelmélet alapjaival, és annak gyakorlati alkalmazásával. Megtanulják, hogyan hatnak egymásra a színek és hogyan használhatják ezt a tudást a művészi kifejezésükben. A hideg és meleg színek, valamint a kontrasztok használatával érdekes és izgalmas képeket hozhatnak létre. 

 

A színek segítségével kifejezhetik érzelmeiket és gondolataikat, valamint megtanulhatják kompozíciókban alkalmazni őket.  Emellett megismerkedhetnek az absztrakt térábrázolás alapjaival, és annak színekkel való megvalósításával is. 

A műhely során a résztvevők különböző technikákat sajátíthatnak el és kreativitásukat fejleszthetik.

 

Bemutatkozó, Lukács Orsolya:

Miskolcon születtem, 1987-ben. Kiskoromból sok rajzocska fentmaradt, de az igazi áttörést 4. osztályos általános iskolás koromban az jelentette, amikor Péter Péter tanár úr megállapította, hogy van tehetségem a rajzhoz. Egy Egri csillagok jelenetet kellett rajzolni, amikor Gergő és Vicuska menekül Jumurdzsàk elöl és egy barlangban lelnek menedéket, én fekete papírra rajzoltam fehér olaj-pasztellel a világító gyertyafényt, körkörös és sugárszerű motívumban, körülötte a sötétség. Aztán a következő nagy lépés a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban (#hermanosvagyok) történt, amikor kb. 6-os koromban Törő Irén festőművész tanárnőm rápillantott egy fűzfát a vízparton ábrázoló pasztellrajzomra és kijelentette: “Ez már művészet”. 

Onnantól nem volt megállás a Képzőig, ahol Intermédia mesterszakon diplomáztam 2011-ben. 

Sok emlék, barátság kötődik ehhez az időszakhoz, így kerültem a Kopia baráti körébe is.

Leírás
bottom of page