top of page

What do we collect?

First and foremost for our operation. In order for our goals to succeed, to be able to organize and carry out demanding photography and motion picture programs on a regular basis, we need financial support:

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
Támogatás: Price List
Támogatás: Celkituzesek

ASOCIATIA COPY COLLECTIVE

CUI / CIF / Tax Number: 43466897

OTP BANK ROMANIA SA

BIC / SWIFT CODE: OTPVROBUXXX

Cont / IBAN: RO26OTPV630001337016RO01

ADRESA / SEDIUL / HEADQUARTERS:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), No. 277, Jud. Mureș, ROMANIA

Winter.:  +40 753 923 575  |  +40 741 912 667

kopiakollektiva@gmail.com

You can also support it with 3.5% of your personal income tax, which you can use for a good cause, and we are guaranteed to use it for that.

Click on the button below to download the form, print it out and fill it out with your details, then please send it to the Regional Office for Finance (ANAF) or our association in person or by post.

POSTAL ADDRESS:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), No. 277, Jud. Mureș, ROMANIA

E-MAIL:  kopiakollektiva@gmail.com

If you want to send it online, please fill out and send the scanned, signed document to the email address above.

Deadline for submission: May 25, 2022

If you send it to us, please do so by May 18th so we have time to forward it to the office.

THANK YOU!

Dokumentm letöltése

If you are donating by bank transfer, you can do so here:


Romániai munkavállalóként te is támogathatod a kortárs vizuális kultúra népszerűsítését, oktatását úgy, hogy neked nem kerül pénzbe, hiszen az adód 3,5 százalékával mindenki szabadon rendelkezhet adomány formájában civil szervezet számára, ha nem akarja az államkasszában hagyni: így akár a tavalyi és az idei személyi jövedelemadód 3,5 százalékával segítheted a Kopiakollektiva Egyesületünk tevékenységeit, működését.


A 2023-as évre vonatkozó 230-as nyilatkozatok leadásának határideje: 

2024. május 25.

1. Ha, online, elektronikus formában nyújtod be: 
- ha van személyes online fiókod (Spatiu Privat Virtual – SPV) az adóhivatalnál
(ANAF), akkor fentről letöltheted az adatainkkal előre kitöltött, szerkeszthető PDF-et a Dokumentum Letöltése gombra kattintva, és Acrobat Readerben megnyitva

be tudod írni a saját adataidat. Amennyiben szeretnéd a 2024-es adód is felajánlani nekünk, ne felejtsd el megjelölni a két évre vonatkozó mezőt is. Ezt követően érvényesítened kell a nyilatkozatot (a dokumentum tetején a Valideaza formularul gombnál), és ha mindent rendben kitöltöttél, akkor a program érvényesíti a dokumentumot és
elmenti.  A mentett nyilatkozatot pedig végül ezen a linken lehet feltölteni
az adóhivatal oldalára, a személyes fiókod felhasználói adataival belépve (nem szükséges külön elektronikus aláírás hozzá). Ha még nincs személyes online fiókod (SPV), amit az ANAF-nál nyitottál, akkor most kell létrehoznod egyet: a regisztrációról és a használatáról itt találsz egy részletes leírást.


2. Ha, az űrlapot kinyomtatva és kézzel kitöltve nyújtod be (fent letölthető a Dokumentum Letöltése gombra kattintva) és a határidőig eljuttatod az adóhivatalhoz, erre pedig több lehetőséged is van:


postán, ajánlott küldeményként (cu confirmare de primire) elküldöd az állandó lakhelyed szerinti illetékes ANAF-fiókhoz (itt ki lehet keresni ezek címét)


személyesen viszed be a kitöltött és aláírt nyilatkozatot szintén az adóhivatal azon fiókjához, amelyhez az állandó lakhelyed szerint tartozol


elküldheted akár nekünk is e-mailben a szkennelt dokumentumot vagy pedig postán, és mi továbbítjuk az adóhivatalhoz a kérésed, akik utólag még kérni fognak tőled egy visszaigazolást a felajánlásról


Fontos: egyszerre akár két évre is (2023 és 2024) felajánlhatod az adód: van egy erre vonatkozó külön mező az űrlapon, amit csak be kell jelölnöd és akkor jövőre már nem is kell ezzel foglalkoznod.

Az idei határidő tehát május 25., ha a postai megoldást választod, ez lehet a postai bélyegző utolsó dátuma.


Amennyiben ránk bíznád, hogy eljuttassuk az adóhivatalhoz, kérünk, legkésőbb május 20-ig juttasd el hozzánk

e-mailen, szkennelt formában (PDF formátumban) a kopiakollektiva@gmail.com címre,


vagy postán a székhelyünkre:

Codpostal:547241, sat.Viforoasa, srt.Principala,
nr.277, jud.Mures Romania

Egyéni vállalkozóként is segíthetsz!

Az adójuk egy részét ugyanígy felajánlhatják a romániai egyéni vállalkozók is (hivatalosan PFA vagy întreprindere individuală): ők az úgynevezett egységes nyilatkozatukban (Declaratia unica – D212) be kell jelöljék, hogy a befizetett/befizetendő jövedelemadójuk 3,5 százalékát a Kopiakollektiva Egyesületnek irányítják át.


Az ehhez szükséges adataink:

Asociatia Kopiakollektiva, adószám/CUI:43466897,

bankszámlaszám/IBAN:RO26OTPV630001337016RO01.

Dear Entrepreneurs, Company Managers!

With the part of your tax that you can use to support the civil sphere, our KopiaKollektiva Association  It may also support the financing of Please find information about our activities and objectives on our website, and if you find us worthwhile, support our efforts.

Click the button below to download the  support contract. Once completed, please return it to us by mail or scanned, signed to the following email address

POSTAL ADDRESS:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), No. 277, Jud. Mureș, ROMANIA

E-MAIL:  kopiakollektiva@gmail.com

If you have any questions, please contact us.

Thank You!

Ha céged van, akkor is támogathatsz minket az adód egy részével:

A romániai cégek adóbefizetéseik 20%-val, olyan projekteket is támogathatnak, mint amilyen az egyesületünk tevékenységei. A céges támogatásokat a Kopiakollektiva Egyesületre tudjuk fogadni, amely az egyesület tagjai által létrehozott, és működtetett nonprofit egyesület, és fő célja a kortárs fotográfia és kísérleti mozgókép népszerűsítése kulturálisan elszigetelt közösségekben.


A Romániában bejegyzett cégek a 2023-es évre fizetendő adójuk egy részét is átirányíthatják, amennyiben olyan civil szervezetet támogatnak vele, amely szerepel az adóhatóság nyilvántartásában, és az összeg nem haladja meg a
következő értékeket:


- a profitadót (16%) fizető vállalkozások esetében az üzleti forgalmuk 0,75 százaléka vagy a profitadójuk 20 százaléka közül a kisebb összeget,


- a mikroadózó vállalkozások (1 vagy 3 %) pedig a forgalmi adójuk 20%-át.

A cégeknek tehát ez nem jelent plusz kiadást, a szponzorációra fordított összeg átirányítható az adóalapból. Ami viszont fontos, hogy a szponzorációnak meg kell történnie abban a pénzügyi ciklusban (év/negyedév – az adózás formájától függően), amelyiknek az adójából le szeretnék írni ezt az összeget, tehát az aktuális időszakra december 31-ig kell megtörténnie a támogatás kifizetésének, a két fél között kötött szerződés alapján.


Lépések:

 

  • Töltsd ki a céged adataival, valamint azzal az összeggel, amellyel mogatni szeretnéd a Kopiakollektivát. A pontos összeget egyeztesd le a könyvelőddel.

 

  • Utald át az összeget az egyesületünk a szerződésben megjelölt bankszámlájára, vagy akár egyeztessünk egy személyes találkozót, ha készpénzben szeretnéd eljuttatni nekünk, ezt az összeget és nyugtát kapni róla.


A szerződés megkötésének, valamint az összeg kifizetésének határideje a 2023-es évre (vagy a mikroadózó vállalkozások esetén a negyedik negyedévre) 2023. december 31., azonban arra kérünk, jelezd nekünk december 29-ig a kopiakollektiva@gmail.com címen, ha élnél ezzel a lehetőséggel.


Amennyiben a 2023-es éves adód szponzorációra fordítható keretét nem használod fel idén év végéig, az éves/negyedéves adónyilatkozat letételének határidejét követő 6 hónapban még ezek átutalásáról is dönthetsz, ha
eljuttatod az ANAF-hoz a 177-es nyilatkozatot.
 
Előre is köszönjük a támogatásoddal irántunk tanúsított bizalmad!

Célkitűzéseink

I am Emőke Kerekes, a photographer, a teacher of photography, one of the founders and president of the COPY COLLECTION ASSOCIATION.

I lived in Budapest for decades, went to school there and graduated from the Department of Photography at the Moholy-Nagy University of Arts. In 2013 I moved to Cluj.

I took part in the adult training of countless photographers, I taught the theory and practice of photography in both big cities through workshops and camps. I was able to experience first-hand the popularity of photography with the proliferation of digital and smart devices. That is why I believe that knowledge of contemporary photography no longer plays an important role not only in creation and self-expression, but also in deepening self-knowledge and broadening general education.

 

Photography and motion pictures are real visual magic languages. Their acquisition is not tied to age, gender, or status. On the other hand, the opportunities that make it easier for a metropolitan person to study and develop - galleries, museums, and exhibitions, events and discourses of various art institutions - hardly reach the countryside, especially not in a Transylvanian village. Those who live here are left out of these opportunities.

 

Once upon a time, village libraries helped to promote a love of learning, learning, and reading. Today, in the age of visual communication, it is also necessary to create similar cultural and training surfaces.

We believe that the life and future of at least one person in every village or small town could be different if they had the opportunity to meet the opportunity to learn these visual languages in their place of residence.

 

Our non-profit association was founded in December 2020 in Havadtő, a small settlement in Mureş County, with my husband, cameraman Zoltán Balla. We live and work partly here as two people, but our association also includes artists living in other Transylvanian cities, as well as in Hungary, Germany and Ireland.

 

The aim of our association is to promote and educate contemporary photography and experimental motion pictures in settlements where contemporary visual culture rarely or not at all reaches. That is why we organize our programs primarily in villages, addressing and involving those living there and local communities.

 

We have realized our events so far on our own, with the enthusiasm of our association members. But in order to move on, to develop our programs and events, we also need external support.

Célkitűzéseink
bottom of page