top of page

Mire Gyűjtünk?

Első sorban a működésünkre. Ahhoz, hogy a célkitűzéseink sikerüljenek, hogy tudjunk rendszeresen igényes fotóművészeti és mozgóképes programokat szervezni, lebonyolítani anyagi támogatásra van szükségünk:

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram

€10

Kiállítások és a meghívott előadók költségei

nyomdai munkák, keretezés, szállítás, plakát készítés, névjegy, szórólap, molinók, a megnyitókhoz tartozó catering, illetve a meghívott vendégek költségei, honoráriumai

€15

Működési költségek

könyvelő díja, webes kiadások (honlap működtetés, tartalomgyártás), irodaszerek, és egyéb eszközök tekintetében.

€20

Projektor

Ezek mellett, soron kívül egy projektorra (lehet használt céges felajánlás is), és egy vetítő vászonra is gyűjtünk az előadásainkhoz és a tanításhoz.

Természetesen örülünk, és elfogadunk bármilyen tárgyi, vagy szellemi adományt is, illetve, ha valaki szolgáltatással vagy önkéntességgel tudja a céljainkat támogatni.

 

Előre is köszönjük a támogatásoddal irántunk tanúsított bizalmad!

 

Üdvözlettel Kerekes Emőke elnök, Balla Zoltán alelnök, és a Kopiakollektiva alkotó csapata!

Támogatás: Price List

Ha átutalással adományoznál itt megteheted:

ASOCIATIA KOPIAKOLLEKTIVA

CUI/CIF/Adószám: 43466897

OTP BANK ROMANIA S.A.

BIC/SWIFT CODE: OTPVROBUXXX

Cont/IBAN: RO26OTPV630001337016RO01

ADRESA / SEDIUL / SZÉKHELY:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), Nr.277, Jud. Mureș, ROMANIA

Tel.:  +40 753 923 575  |  +40 741 912 667

kopiakollektiva@gmail.com

Átutalás

Támogatni tudsz a személyi jövedelemadód 3,5%-ával is, amivel egy jó ügyet szolgálhatsz, és mi garantáltan arra használjuk fel.

Lent a gombra kattintva letölthető a formanyomtatvány, nyomtasd és töltsd ki az adataiddal, majd személyesen vagy postai úton kérünk juttassd el a pénzügy területi kirendeltségéhez (ANAF) vagy az egyesületünkhöz.

POSTA CÍM:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), Nr.277, Jud. Mureș, ROMANIA

EMAIL: kopiakollektiva@gmail.com

Ha online szeretnéd eljuttatni, töltsd ki és küld el a beszkennelt, aláírt dokumentumot a fenti e-mail címre.

Leadási határidő: 2022 május 25.

Ha nekünk küldöd, kérünk május 18-ig tedd meg, hogy legyen időnk még továbbítani a hivatalba.

KÖSZÖNJÜK!

Célkitűzéseink

Kerekes Emőke vagyok, fotográfus, fotográfus tanár, a KOPIAKOLLEKTIVA EGYESÜLET egyik alapítója és elnöke.

Évtizedekig éltem Budapesten, ott jártam iskolába, és ott szereztem diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Szakán. 2013-ban Kolozsvárra költöztem.

Számtalan fotográfus felnőttképzésben vettem részt, workshopok, táborok keretében tanítottam a fotográfia elméletét, és gyakorlatát mindkét nagyvárosban. Első kézből tapasztalhattam meg, hogy a digitális és okoseszközök általános elterjedésével mennyire népszerűvé válik a fényképezés. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a kortárs fotográfia ismerete, már nem csak az alkotásban és az önkifejezésben, de az önismeret elmélyítésében és az általános műveltség kiszélesítésében is fontos szerepet játszik.

 

A fotográfia és a mozgókép igazi vizuális varázsnyelvek. Elsajátításuk nincs életkorhoz, nemhez vagy státuszhoz kötve. Viszont azok a lehetőségek, melyeket kihasználva egy nagyvárosi ember könnyebben tanulhat, fejlődhet - galériák, múzeumok, és a különböző művészeti intézmények kiállításai, rendezvényei és diskurzusai -, vidékre alig jutnak el, főleg nem egy erdélyi falucskába. Az itt élők kimaradnak ezekből a lehetőségekből.

 

Egykor a községi könyvtárak járultak hozzá a tanulás, az ismeretszerzés és az olvasás szeretetének népszerűsítéséhez. Ma, a vizuális kommunikáció korában szintén szükséges hasonló művelődési és képzési felületeket létrehozni.

Mi hisszük, hogy minden faluban, illetve kisvárosban legalább egy ember élete, jövője másként alakulhatna, ha lehetősége nyílna a lakhelyén is találkozni e vizuális nyelvek elsajátításának lehetőségével.

 

Nonprofit egyesületünket férjemmel, Balla Zoltán operatőrrel egy kis Maros megyei településen, Havadtőn alapítottuk meg 2020. decemberében. Mi kétlakiként részben itt élünk és alkotunk, de egyesületünk tagjai között vannak más erdélyi városokban, illetve Magyarországon, Németországban és Írországban élő alkotók is.

 

Egyesületünk célja, a kortárs fotográfia és a kísérleti mozgókép népszerűsítése, oktatása olyan településeken, ahová csak ritkán vagy egyáltalán nem jut el a kortárs vizuális kultúra. Éppen ezért programjainkat elsősorban falvakba szervezzük, az ott élőket és a helyi közösségeket is megszólítva, bevonva.

 

Eddigi eseményeinket önerőből, egyesületi tagjaink lelkesedésből valósítottuk meg. De ahhoz, hogy tovább léphessünk, programjainkat, rendezvényeinket fejleszteni tudjunk, külső támogatásra is szükségünk van.

Támogatás: Celkituzesek

Kedves Vállalkozók, Cégvezetők!

Adója azon részével, amellyel a civil szférát támogathatja, azzal a KopiaKollektiva Egyesületünk  finanszírozását is támogathatja. Tevékenységeinkről, célkitűzéseinkről kérjük tájékozódjon honlapunkon, és amennyiben érdemesnek talál bennünket, támogassa törekvéseinket.

Lent a gombra kattintva letölthető a támogatási szerződés. Kitöltés után kérjük küldje vissza nekünk postán vagy beszkennelve, aláírva a következő email címre

POSTA CÍM:

Cod: 547241, Sat. Viforoasa (Com. Fântânele), Nr.277, Jud. Mureș, ROMANIA

EMAIL: kopiakollektiva@gmail.com

Ha bármilyen kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Köszönjük!

bottom of page