top of page
jpeg-optimizer_kopia_webre_mütyürök-6.jpeg

KÖNYVMŰHELY

#4 Könyvkötő műhely, vezeti Lőrinczi Inez

 

A tábor ideje alatt készült fényképek, rajzok, a résztvevők vázlatai, a helyszínen talált különböző papírok felhasználásával, újra hasznosításával, a műhely során a kopt-, vagy a japán könyvkötészeti technikák elsajátításának alapjai kerülnek bemutatásra és megvalósításra. 

 

A résztvevőknek lehetősége adódik egyéni füzetek, könyvek megvarrására, általuk összekombinált bármilyen minőségű, formátumú és mennyiségű papír felhasználásával. Megtanulhatják a kasírozás technikáját a borító díszítése során, a füzet belsejét adó belívek felosztását, és ezeknek az egységek egy objektté való összevarrását, majd elkészül minden résztvevőnek a saját füzete.

 

A műhelyben létrejött füzeteket a tábort záró kiállítás alkalmával meg lehet mutatni a közönségnek, összefoglalhatja a tábor alatt készült többi műhely eredményeit, a fényképeket, rajzokat, írásokat és személyes tapasztalatokat az élmények mentén. A tábor során használt papírok így nem lesznek az enyészeté, kevesebb szemét termelődik.

 

Bemutatkozó: 

Lőrinczi Inez, székelyudvarhelyi származású alkotó, a Partiumi Keresztény Egyetem Grafika szakán tanársegéd. Fő tantárgyak a fotó, rajz, színtan. 

Alkotói tevékenységére jellemző a kísérleti attitűd, ennek nyomán az alternatív technikák segítségével alkot, mint például a 35mm-es és 120mm-es negatív, a fotogram, polaroid és ezek kombinációi. 

Leírás
bottom of page