top of page

Kerekes Emőke

Iosif Alexe Koloman

Munkáimat leginkább a hosszútávú́, összetett fotó projektek jellemzik, melyekben régiónk (Kelet-Európa) emlékezet kultúrájának mechanizmusait, múltfeldolgozó attitűdjét vizsgálom. Fotósorozataim létrehozásánál nagy hangsúlyt fektetek a gyűjtői háttérmunkára, kutatásra, mely segíti az alkotói folyamat elmélyítését, hitelességét.
Témáim végső vizuális megjelenítésében egy komplexebb fotográfiai nyelv megteremtésére is törekszem, akár úgy, hogy a fotográfiai stílus jegyek elemeit keverem, akár úgy, hogy a különböző képkészítő eszközöket együttesen használom fel.

Portfóliók: Emoke
Portfóliók: Zoltan

Balla Zoltán

Az ember, a tér és az idő találkozása egy helyen, egy keret, ezen belül jön létre a kép, egy vizuális jelenség különböző formákban, síkokban és dinamikákban. Ebben a keretben kell megtalálnom a történetet, melyre kamerámmal hol reflektálok, hol csak távolról szemlélem, követem.
Hol kezdődik el a történet, és meddig tart? Kell-e mindig történetet mesélni, vagy elég csak szemlélődni, saját szűrőinken keresztül átadni, ami éppen történik?  Az általam létrehozott mozgóképekben ezekre a kérdésekre keresem a választ.